“Participeren? We doen niet anders in dit land” (Schuyt, 23 november 2016, NRC Handelsblad)

Filantropie in onze landelijke politiek!

seminar De verkiezingsprogramma’s voor de komende Tweede Kamerverkiezingen zijn blind voor het particulier initiatief, constateerde prof. Theo Schuyt in NRC Handelsblad op 23 november 2016. Hoe kan dat? En hoe kunnen we de politieke ogen openen voor de rol van vrijwilligerswerk en filantropische instellingen in het bevorderen van maatschappelijke verbondenheid?

In aanloop naar de verkiezingen organiseert het Centrum voor Filantropische Studies op dinsdag 7 maart van 15.30 – 17.30 uur een seminar over filantropie in onze landelijke politiek. Tijdens dit seminar geeft Theo Schuyt zijn visie op de staat van de sector filantropie. Daarnaast spreekt bestuurswetenschapper Hans Bosselaar over de rol van de overheid. Hij vraagt zich af of gemeenten wel de benodigde ruimte krijgen in tijden van decentralisatie. Vervolgens gaan we in discussie met Hanke Bruins Slot (#9 kandidatenlijst CDA), Diederik Olders (#18 kandidatenlijst SP) en Suzanne Kröger (#11 kandidatenlijst GroenLinks).

Tijdens het seminar gaan sprekers uit politiek, wetenschap en praktijk het gesprek aan. Wat kan de politiek betekenen voor vrijwilligersorganisaties, goededoelenorganisaties en fondsen? Welke gevolgen hebben de verkiezingen voor het filantropische landschap?

Het seminar is gratis en staat open voor professionals, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden. Tijdens het seminar krijgt ook het publiek de kans om vragen te stellen of zich te mengen in de discussie. Aanmelden kan voor zondag 5 maart via deze link. U ontvangt dan in de aanloop naar het seminar meer informatie over de sprekers en de precieze locatie.

Kortom: dinsdag 7 maart van 15.30 – 17.30 uur, een seminar over filantropie en politiek op de Vrije Universiteit te Amsterdam!

Tevens is dit het eerste seminar in een reeks nieuwe seminars georganiseerd door het Centrum voor Filantropische Studies. Nog voor de zomer zullen nog twee seminars plaatsvinden, waarna we in het najaar weer verder gaan met het organiseren van deze reeks.

We ontvangen jullie allen met veel enthousiasme binnenkort op de VU!

Seminar Filantropie en politiek