020 598 6805 / 020 598 6804 cfs@vu.nl

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwste boek van Theo Schuyt: Filantropie. Hoe maatschappelijke betrokkenheid ons helpt te overleven organiseert het Centrum voor Filantropische Studies op donderdag 30 september het symposium Een verdere tweedeling of meer maatschappelijke betrokkenheid?

Hoe gaat Nederland er de komende tijd uitzien? Een verdere tweedeling? Toenemende ongelijkheid in het onderwijs? Woningen alleen voor hen (of ouders) die het kunnen betalen? Wordt de enige remedie meer overheid en meer overheidsfinanciering? Momenteel is er 7 miljard aan publiek geld beschikbaar gesteld voor het onderwijs en 1,4 miljard voor de jeugdzorg? Betekent dit een verdere continuering van het dualistische model van òf markt, òf overheid? Maar was – en is – Nederland niet hét land van maatschappelijke betrokken particulier initiatief?

Het nieuwste boek van Theo Schuyt  stelt niet alleen deze vraag centraal maar het gaat een stap verder door een wetenschappelijke onderbouwing te bieden voor de maatschappelijke systeemfunctie van betrokkenheid en filantropie. Geen  samenleving kan zonder. Aan het duale model dient  maatschappelijk initiatief te worden toegevoegd. Het is tijd voor een nieuw sociaal contract.

Aanmelden

Het symposium zal op 30 september tussen 11.00 en 12.30 plaatsvinden in het Auditorium van de Vrije Universiteit te Amsterdam. In verband met afstandsmaatregelen is er slechts beperkte capaciteit. Genodigden voor dit symposium ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd dit symposium virtueel bij te wonen via een livestream. Meer informatie volgt – noteer de datum vast in uw agenda!