De Dag van de Filantropie op 20 april staat dit jaar in het teken van de presentatie van Geven in Nederland 2017, een jubileumeditie. We verzamelen al twintig jaar gegevens over filantropie in Nederland.20jaar

In de jubileumeditie Geven in Nederland 2017 wordt met gepaste trost teruggekeken op twintig jaar onderzoek naar de vrijgevigheid van Nederland. In 1997 publiceerden wij voor het eerst schattingen over de aard en omvang van filantropie in Nederland. Met deze cijfers werd de filantropische sector in Nederland in zijn totale omvang zichtbaar gemaakt. Sindsdien hebben wij het geefgedrag van Nederland elke twee jaar gevolgd. We beschikken inmiddels over een dataset die een periode van twintig jaar bestrijkt. Een mooie gelegenheid voor de onderzoekers om eens dieper in de dataset te duiken en de achtergronden van de langetermijntrends te schetsen. Hoe is de filantropie in Nederland in de afgelopen twintig jaar veranderd? Hoe kunnen we de veranderingen in het geefgedrag verklaren? In welke groepen doen deze trends zich het sterkst voor? En welke groepen maken de filantropie veerkrachtig?

In de speciale jubileumspecial wordt antwoord gegeven op deze vragen. Daarnaast besteedt Geven in Nederland 2017 natuurlijk aandacht aan de meest recente cijfers.

De jubileumeditie Geven in Nederland 2017 wordt uitgegeven door Lenthe Publishers, die in samenwerking met de VU het vernissageprogramma op de Dag van de Filantropie op 20 april 2017 organiseert.

CoverGIN.Variant1DDB-hoofdredacteur Charles Groenhuijsen leidt een talkshow waarin niet alleen wordt terug- maar ook nadrukkelijk wordt vooruitgekeken: hoe ziet gevend Nederland er in 2037 uit? Behalve de onderzoekers van de VU komen ook andere deskundigen en columnisten aan het woord.

Het vernissageprogramma vindt plaats in het Auditorium van de VU: inloop vanaf 15.00 uur en start programma vanaf 15.30 uur, met een borrel na. Als bezoeker betaalt u een bijdrage in de kosten van €85: inbegrepen zijn dan een exemplaar van het jubileumboek (winkelwaarde €47,50), een goodie bag met publicaties en de versnaperingen.

Aanmelden voor het vernissageprogramma en alvast uw plaats reserveren? Klik hier. Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u vast wel uw exemplaar van het boek Geven In Nederland 2017 bestellen? Klik hier.